QuestionDB ondersteunt 5 soorten vragen: de open vraag, de open vraag met onderdelen, de meerkeuze vraag, de juist/fout vraag en de invul vraag. Hieronder staan deze verder uitgelegd. door op de afbeelding links te klikken kan je het venster bekijken waarmee je dat type vraag kan aanpassen. Door op de resultaat tabs te klikken krijg je verschillende voorbeelden te zien van hoe zo een vraag eruit ziet op een overhoring.
Een open vraag heeft een vraagtekst en daaronder een aantal regels met puntjes of een aantal centimeter open ruimte. Het aantal punten van de vraag wordt automatisch met een kadertje weergegeven rechts onderaan de vraag. Je kan ook een verbetersleutel ingeven, deze wordt in het groen op het verbeterblad geplaatst. Je kan hier bijvoorbeeld het antwoord invullen of aanduiden waarvoor je allemaal punten aftrekt.
Een open vraag met onderdelen lijkt sterk op een gewone open vraag, het enige verschil is dat dit type vraag sub onderdelen heeft. Elk onderdeel heeft een aantal punten, die worden opgeteld om een totaal aantal punten te bekomen. Elk onderdeel heeft een antwoordruimte van een aantal regels of centimeter. Je kan kiezen om deze antwoordruimtes samen te voegen zodat de onderdelen vlak onder elkaar staan en de open ruimte eronder. Je kan ook weer voor elk onderdeel een verbetersleutel meegeven.
Een meerkeuze vraag heeft ook onderdelen en elk onderdeel heeft een aantal keuzes. Elk onderdeel heeft weer een aantal punten dat opgeteld wordt om het totaal aantal punten te bekomen. Je kan bij elke keuze ook aangeven of ze juist of fout is. Een vraag kan dus meerdere juiste antwoorden hebben. De oplossing wordt gebruikt op het verbeterblad.
Juist/fout vragen hebben ook onderdelen. Je kan voor elk onderdeel ingeven of het juist is, dit wordt weer gebruikt op het verbeterblad. Je kan ook instellen dat er bij elk onderdeel een antwoordregel getoond wordt. Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken om de leerlingen te laten uitleggen waarom een antwoord fout is. Punten werken zoals bij alle vragen met onderdelen.
Bij een invulvraag moeten woorden ingevuld worden. Het is de bedoeling dat je het woord in de antwoordruimte ingeeft, dit wordt weggelaten in de overhoring maar wordt wel getoont op het verbeterblad. De ingegeven woorden worden ook gebruikt om de breedte van de antwoordruimtes te berekenen. Ten slotte kan je de woorden die moeten ingevuld worden ook bovenaan laten tonen. Punten werken zoals bij alle vragen met onderdelen.